Graviditetens 5 årstider & Kikei til gravide

2 dages kursus for akupunktører & akupunkturstuderende i 5 fase-behandling & kikei til gravide.

Dag 1:

Denne dag vil vi fordybe os i, hvordan vi med akupunktur og østasiatisk medicinsk viden og tradition kan hjælpe gravide kvinder og deres børn godt gennem graviditetsforløbet og dermed give mor og barn de bedste forudsætninger for en frugtbar graviditet, fødsel og barselperiode. Fokus vil være på at understøtte graviditeten som en sund indre og ydre udviklingsproces for mor og barn.

Vi tager udgangspunkt i Ruthild Schulze’s metode til understøttelse af graviditeten og barnet med specifik akupunkturbehandling gennem de 5 faser Træ, Ild, Jord, Metal og Vand.

Vi introducerer den japanske behandlingsform kikei, som er en meget blid og effektiv behandlingsform, hvor vi arbejder med at balancere energien i de ekstraordinære meridianer ved brug af zink- og kobberplader samt riskornsmoxa. Fokus er især på symptombehandling af gravide og barselkvinder, men teknikken kan i øvrigt bruges bredt til effektiv behandling af mange forskellige symptomer.

 

Dag 2:

Praksisdag, hvor vi træner teknikkerne, som er introduceret på dag 1. Åben for tidligere deltagere på den teoretiske del af kurset. Demonstration samt træning på hinanden og på gravide under supervision.

 

Forberedelse:

Lærebogen 'Akupunktur under graviditet, fødsel & barsel' indeholder den grundlæggende teori om graviditet og østasiatisk medicin. Hvis du har bogen, opfordres du til at forberede dig til workshoppen ved at læse afsnittet om kikei (s. 76-80) samt s. 99-134 af kapitlet om graviditet inden workshoppen. Bogen kan købes hos acupunctureshop.com.

Læs endvidere artiklen 'En rejse gennem graviditetens årstider’ som forberedelse til workshoppen. Du finder artiklen på min hjemmeside her: http://www.j-siegumfeldt.dk/graviditetens-fem-aarstider

 

Prisen dækker:

  • undervisning og supervision på dagen
  • et lille kompendium i punktform
  • zink- og kobberplader til kikei
  • korkplader til at rulle okyu
  • en lille prøvepakke med moxa, der er egnet til okyu
  • en 5 fase-graviditetskarrussel (på tysk, men der medfølger dansk oversættelse)