Kraft-suppe, vegansk

Denne Blod-styrkende kraft-suppe er fremstillet efter 5 element kogeprincipperne, som tilfører en særlig dynamik og kraft til suppen, som umiddelbart kan mærkes, når man spiser den.

Suppen kan med fordel drikkes i barselperioden, under og efter alvorlig/længerevarende sygdom eller hvis du har lav blodprocent.

Det er vigtigt, at suppen fremstilles som beskrevet, og at råvarerne tilsættes i den oplistede rækkefølge. Ingredienserne har hver især egenskaber, der knytter dem til en af de fem faser eller årstider, og når de tilsættes i fasernes/årstidernes rækkefølge, giver det suppen en særlig dynamik, vitalitet og afrundethed.

ILD

  • varm pande

JORD

  • 2 spsk olivenolie

METAL

  • 1 grofthakket løg
  • 2 porrer i skiver

VAND

  • 3 liter vand
  • 1 dl aduki-, kidney- eller sorte bønner eller sorte kikærter, der har stået i blød natten over og er blevet skyllet grundigt bagefter

TRÆ

  • 1 spsk revet citronskal

ILD

  • en knivspids paprika

JORD

  • 4 medium tomater i kvarte
  • 1 reven rødbede, medium størrelse
  • 1 lille sød kartoffel i tern
  • 2,5 cm gurkemeje i skiver
  • 2,5 dl tørrede shiitake svampe eller andre  smagfulde, tørrede svampe
  • 2,5 dl friske champignon eller andre friske svampe i kvarte
  • 1-2 stykker tørret Dang Gui rod (styrker Blod, kan udelades)
  • 5 stk tørrede røde dadler (Jujube, styrker Blod)

METAL

  • 3 fed hvidløg

VAND

  • 2 strimler kombu
  • havsalt

Tilsæt olivenolie til den varme pand og svits løg og porrer deri. Alle øvrige ingredienser tilsættes herefter i den nævnte rækkefølge. Koges 1 time; de sidste 20 minutter tilsættes:

TRÆ

  • 3 dl grofthakket grønkål
  • 3 dl frisk brændenælde eller spinat
  • 2,5 dl grofthakket persille

Suppen sies og fryses evt ned i portioner. Skal koges i 10 minutter efter optøning for at bevare den varmende effekt.

OBS! Jujube og Dang Gui kan købes i små portioner ved henvendelse til info@acubirth.dk