Suppen kan med fordel drikkes i barselperioden, under og efter alvorlig/længerevarende sygdom eller hvis du har lav blodprocent.
Det er vigtigt, at suppen fremstilles som beskrevet, og at råvarerne tilsættes i den oplistede rækkefølge. Ingredienserne har hver især egenskaber, der knytter dem til en af de fem faser eller årstider, og når de tilsættes i fasernes/årstidernes rækkefølge, giver det suppen en særlig dynamik, vitalitet og afrundethed.
ILD
- varm pande
JORD
- 2 spsk olivenolie
METAL
- 1 grofthakket løg
- 2 porrer i skiver
VAND
- 3 liter vand
- 1 dl aduki-, kidney- eller sorte bønner eller sorte kikærter, der har stået i blød natten over og er blevet skyllet grundigt bagefter
TRÆ
- 1 spsk revet citronskal
ILD
- en knivspids paprika
JORD
- 4 medium tomater i kvarte
- 1 reven rødbede, medium størrelse
- 1 lille sød kartoffel i tern
- 2,5 cm gurkemeje i skiver
- 2,5 dl tørrede shiitake svampe eller andre smagfulde, tørrede svampe
- 2,5 dl friske champignon eller andre friske svampe i kvarte
- 1 pose Suppeurter (kan udelades)
eller (i stedet for Suppeurter)
- 1-2 stykker tørret Dang Gui rod (styrker Blod, kan udelades)
- 5 stk tørrede røde dadler (Jujube, styrker Blod, kan udelades)
METAL
- 3 fed hvidløg
VAND
- 2 strimler kombu
- havsalt
Tilsæt olivenolie til den varme pand og svits løg og porrer deri. Alle øvrige ingredienser tilsættes herefter i den nævnte rækkefølge. Koges 1 time; de sidste 20 minutter tilsættes:
TRÆ
- 3 dl grofthakket grønkål
- 3 dl frisk brændenælde eller spinat
- 2,5 dl grofthakket persille
Suppen sies og fryses evt ned i portioner. Skal koges i 10 minutter efter optøning for at bevare den varmende effekt.
OBS! Suppeurter, Jujube og Dang Gui kan købes ved henvendelse til info@acubirth.dk