velkommen til min blog

- om graviditet, fødsel & barsel, jordemoderliv, akupunktur & østasiatisk medicin, kost, urtevisdom og meget mere.

Rigtig god fornøjelse. Kommenter meget gerne :-)

19. marts 2020

understøt dit immunforsvar

Der er rigtig meget, du selv kan gøre med akupressur og moxa, for at hjælpe dit immunforsvar og understøtte din modstandskraft overfor sygdom....

læs mere

13. januar 2020

Kan akupunktur nedbringe antallet af igangsættelser?

Den spontane fødsel og tilliden til den naturlige fødselsproces har rigtig dårlige vilkår i denne tid, og mit jordemoderhjerte græder. Vi oplever tidligere og tidligere igangsættelser, ufuldkommen og i nogle tilfælde usand information til de gravide, der går over terminen, kvinder, der bliver skræmt af angststyrede fagpersoner og i et enkelt tilfælde, jeg har hørt om, truet med indberetning...

læs mere

12/7 2019

Vand-fasen - graviditetens vinter

Med Vand-fasen er vi nået til graviditetens vinter. Solen står lavt på himlen, kulden dominerer, og natten og mørket har overtaget over dagen og lyset. Al aktivitet i naturen er nedsat til et minimum. Nogle dyr går i hi...

læs mere

7/5 2019

Metal-fasen - graviditetens efterår

Metal-fasen repræsenterer efteråret; solens varme og kraft aftager, luften er klar og kølig, dagene bliver mærkbart kortere. Træernes blade visner, tørrer ud og falder af.....

læs mere

5/2 2019

Jord-fasen - graviditetens sensommer

Jord-fasen er sensommer og høsttid. Solen har passeret Zenith, sommeren går på hæld, frugter, bær og nødder modnes og sankes......

læs mere

20/1 2019

Ild-fasen - graviditetens sommer

Læs tredie del af beretningen om rejsen gennem graviditetens 5 årstider og få indblik i de udfordringer, muligheder og gaver, graviditetens sommer har til dig :-)

læs mere

7/9 2018

Træ-fasen - graviditetens forår

Træ-fasen er graviditetens forår. Læs om, hvad du kan forvente, hvordan du støtter dig selv via din kost og meget mere :-)

læs mere

27/8 2018

Graviditetens 5 Faser - indledning

Første del af blog-serien om graviditetens 5 årstider handler om de 5 faser eller elementer.

læs mere

27/8 2018

Naturlig igangsættelse af fødslen

Vil du gerne undgå at få din fødsel sat i gang? Start tidligt i graviditeten med akupunkturbehandlinger hos en veluddannet akupunktør! ....og så er der rigtig meget, du selv kan gøre :-)

læs mere

14/5 2018

10 dage i barselseng

Hvad ville der mon ske med amning, tilknytning, familiedannelse og vores børns følelsesmæssige, fysiske og kognitive udvikling, hvis det var helt almindelig praksis at ligge i barselseng i 10 dage – altså LIGGE nøgen i sengen hud mod hud med sit nøgne barn HELE døgnet i bare 10 døgn (udenfor rækkevidde af mobile devices)?

læs mere

19/3 2018

Jordemoder i undtagelsestilstand

Jeg skal finde fødeafdelingen på ét af landets største fødesteder...

læs mere

19/11 2017

Den efter-Himmelske Graviditet

I den gamle østasiatiske forståelse ses du og dit barn som én organisme – den ’fire-øjede kvinde’ – fra undfangelsen, gennem graviditetens 9 måneder og indtil barnet er ca. 9 måneder gammelt. 

læs hele artiklen

7/10 2017

....om akupunktur, jordemødre & sikkerhed

En del af skønheden ved akupunktur er, at den kan bruges så bredt. Med en smule viden om akupunktur kan vi behandle symptomer effektivt og stort set uden bivirkninger. 

læs hele artiklen

10/8 2017

Fødslens Årstider

En beretning om fødslen set i lyset af de fem faser, enhver naturlig proces gennemløber.

læs hele artiklen

30/5 2017

En rejse gennem graviditetens årstider

Bevidsthed om de fem faser eller 'årstider', kan give dig en enestående mulighed for at opleve og forstå din graviditet i et langt dybere og videre perspektiv, end vi plejer i vores kultur. Artiklen handler om, hvordan du via kost, akupunktur, blomsteressenser mm kan forebygge graviditetsgener og komplikationer, øge chancen for, at fødslen går i gang af sig selv til tiden og forløber naturligt og styrke dit barns konstitution, så det er bedst muligt rustet til at blive budt velkommen til verden.

læs hele artiklen

20/9 2016

YinYang, Fødsel & Skabelse

Det, som først greb mig ved den Daoistiske virkelighedsforståelse, var den virkelighed, den sandhed, at alting hænger sammen, at intet eksisterer isoleret, at vi alle sammen er en integreret del af hinanden, de omgivelser, vi færdes i, af den tid, vi lever i, af de relationer, vi har. 

læs hele artiklen

22/4 2015

Dans din Fødsel

Rummet er ladet med sveddryppende intensitet.

Insisterende trommemusik fylder lydbilledet og og rummet vibrerer af urskov, instinkt og oprindelighed. De gravide dansere er hver især dybt involverede i deres indre proces.

Dansen kommer indefra; er intuitiv og uden restriktioner.
De gravide kroppe danser ikke, de lader sig danse.

læs hele artiklen

maj 2012

Hvor blev doulaen af?

Er en god jordemoder også en god doula? Hvordan vægtes doula-kvaliteterne i moderne jordemoderi?

læs hele artiklen

april 2001

Den Naturlige Fødsels Proces

Artikel bragt i forkortet udgave i Tidsskrift for Jordemødre i 2001.

læs hele artiklen

Tilmeld dig maillisten og få direkte besked, når der er nye blogindlæg :-)

...eller følg mig på instagram: @johannesiegumfeldt