behandling af børn - og deres mødre

I den østasiatiske forståelse er mor og barn én organisme fra graviditetens start og indtil barnet er 9 måneder gammelt. I denne tid er mor og barn helt tæt forbundet.

Alt, hvad der påvirker mor, påvirker samtidig barnet - og alt, hvad der påvirker barnet, påvirker samtidig mor.

Shonishin - japansk børnebehandling

Shonishin er japansk børneakupunktur. Det er dog snarere en akupressurform, da vi sjældent anvender nåle. I stedet bruger vi forskellige stumpe metalinstrumenter og blide teknikker som blandt andet strygning og tapping. Shonishin balancerer energien i meridianbanerne, og barnet hjælpes blidt og effektivt ind i en selvhelbredende proces. Behandlingen aktiverer det parasympatiske nervesystem og virker generelt beroligende.

En Shonishin behandling er kortvarig, smertefri og legende og styret af barnets signaler og tilkendegivelser.

Som forældre inddrages I i behandlingen, så I kan fortsætte med at behandle jeres barn derhjemme.

 

PRISER: 

børn 0-13 år, første behandling: 450,- kr

efterfølgende behandlinger:        225,- kr

Shonishin kan blandt andet bruges ved

  • ammeproblemer, læs også om behandling af mor
  • søvnproblemer, fysisk og psykisk uro, børn der meget kede af det
  • fødselstraume, se nedenfor
  • refluks, mavesmerter, forstoppelse/diarré, appetitforstyrrelser
  • lungeproblematikker, hyppige luftvejsinfektioner, astma, allergi
  • hudproblemer
  • sængevædning
  • ...og meget mere

baby-led acupuncture

Børn – især helt små børn – er ekstremt modtagelige overfor al form for behandling og påvirkning, og det er nemt at komme til at gøre for meget. Så barnet må aldrig presses i forbindelse med behandling. Hvis vi derimod lytter til barnet og læser dets signaler, vil det fortælle os nøjagtigt, hvad det har brug for.

Her behandler Isolde på 15 mdr kompetent sin mor og sig selv med en sølv teishin, som er et japansk redskab, der bruges til børn (og voksne) i stedet for nåle. Isolde har lige selv fået behandling, så hun har helt styr på punktokalisation og teknik :-)

mor & barn behandling

I den gamle, østasiatiske forståelse opfattes du og dit barn som én organisme fra undfangelsen gennem graviditeten, som kaldes den før-Himmelske graviditet, og gennem de første 9 måneder efter fødslen, som kaldes den efter-Himmelske graviditet (læs mere). Dette stemmer godt overens med den vestlige udviklingspsykologi, som beskriver symbiosen mellem mor og barn de første 7-8 måneder af barnets levetid.

Symptomer og vanskeligheder hos mor i den før-Himmelske graviditet kan afspejle sig i symptomer hos barnet på samme tidspunkt i den efter-Himmelske. Denne forståelse giver en fantastisk mulighed for heling af både dig og dit barn i de første forbundne måneder efter fødslen. 

Da mor og barn er én og samme organisme, vil alt, hvad der påvirker dig, påvirke dit barn. Det betyder, at vi kan behandle dit lille barn ved at behandle dig. Du ligger på ryggen eller på siden under behandlingen med dit barn på dig eller tæt ved dig, evt kan du amme barnet undervejs.

Sommetider er det nok at behandle mor for at afhjælpe barnets symptomer, andre gange behandles både mor og barn.

heling af fødselsoplevelsen

Har din fødsel været langvarig, kompliceret eller traumatisk for dig, har den også været det for dit barn. Det kan give symptomer som urolig søvn, forstyrrelser relateret til spisning, mareridt mm hos barnet. Sommetider kan problemerne opstå ret pludselig, når barnet er i 8-9 måneders alderen. Dit barn kan også reagere på fødslen, selvom du ikke selv gør det.

Shonishin og mor/barn behandling kombineret med samtale mellem dig og dit barn, faciliteret af mig, kan forløse og hele fødselsoplevelsen for jer begge. Det kan resultere i et mere trygt barn, der sover og spiser bedre og er mere nysgerrigt på verden udenfor mor; og en mor, der ikke sidder fast i fødselsoplevelsen og bærer den med sig som en negativ erfaring i sit liv og ind i en eventuel ny graviditet og fødsel.