22. april 2015

Dans din Fødsel

Rummet er ladet med sveddryppende intensitet.

Insisterende trommemusik fylder lydbilledet og og rummet vibrerer af urskov, instinkt og oprindelighed. De gravide dansere er hver især dybt involverede i deres indre proces.

Dansen kommer indefra; er intuitiv og uden restriktioner.
De gravide kroppe danser ikke, de lader sig danse.
Læreren danser med, og er samtidig vågent opmærksom på hver enkelt deltager.

Musikken stopper. Danserne samler sig i en rundkreds.
Alle udtrykker sig, kortere eller længere, om den personlige oplevelse.

Læreren, Johanne Siegumfeldt, har været jordemoder i 20 år og er desuden uddannet akupunktør og underviser i meditation, kreativ dans og selvudvikling.

Kurset er en heldags workshop for gravide med titlen: ”Dans din Fødsel”. Kurset handler bl.a. om at vække fødselsenergien, en urkraft, der ligger latent i os alle, så den kan være til rådighed for de gravide kvinder under deres forestående fødsler.

Fødslen er en instinktiv proces ligesom ammeetableringen. Vi ser i dag langt flere komplikationer i forbindelse med fødsler og etablering af amning, end vi gjorde for bare 30 år siden. Iflg. Johanne Siegumfeldt handler det om, at vi som kultur har fjernet os fra det instinktive. Det er ikke længere så afgørende for vores overlevelse, som det engang var. Derfor har vi vænnet os af med at mærke vores instinkter, og ofte undertrykker vi dem. Det giver problemer, når vi kommer i situationer, hvor vi er afhængige af det instinktive, som feks, når vi skal føde. Det instinktive indeholder voldsomme kræfter og er vanskeligt at kontrollere. Især, når vi ikke er fortrolige med det. Når vi kommer i forbindelse med de kræfter, bliver vi forskrækkede og stritter imod i stedet for at have tillid og gå med det instinktive. På den måde modarbejder vi os selv og fødselsprocessen. Det kan medføre komplikationer og unødvendig smerte.

På kurset arbejder vi med at møde det instinktive i os selv, blive fortrolige med det, opdage, at det ikke er farligt, og oparbejde en tillid til vores egne instinkter, der kan være til stor gavn under fødslen og i vores liv i det hele taget.
Via kreativ dans og dansemeditation vækker vi det kvindelige og jordelementet i os og arbejder os derefter blidt ned igennem lagene i vores bevidsthed til vi når det instinktive.
Det er dybt arbejde. Der er ofte meget undertrykkelse i det instinktive og der kan ligge dybe følelser af skam, skyld mm. Derfor er det vigtigt hele tiden at stoppe op og give plads til, at deltagerne kan udtrykke deres følelser og oplevelser, siger Johanne Siegumfeldt.

Tidligere på dagen er rummet fyldt af en anden intensitet. På stole eller puder på gulvet sidder de gravide i meditativ fordybelse. Der er helt tyst.

Moderens bevidsthedstilstand under og umiddelbart efter fødslen er helt afgørende for det nyfødte barn, fortæller Johanne Siegumfeldt. Barnet har ligget i ni måneder tæt omsluttet i blødt, kropsvarmt mørke, i total fysisk enhed med sin mor og med hendes hjerteslag som omdrejningspunkt for sin eksistens. Fødslen er en voldsom omvæltning. For første gang oplever barnet lys, lyd, kulde, berøring. Det bliver fysisk skilt fra moderen og skal opretholde sit eget livskredsløb. Jo mere nærvær, kærlighed og følelsesmæssig åbenhed, moderen kan manifestere i det øjeblik, jo mere mening oplever barnet, og jo lettere bliver overgangen til livet udenfor livmoderen.

Via meditation, åndedræts- og energiøvelser arbejder vi på kurset med at åbne hjertet og finde vej ind til vores kerne eller essens. Herigennem kommer vi tættere på os selv, vi bliver mere nærværende, og vi bliver bedre i stand til at udtrykke os igennem vore følelser. Vi bliver parate til at møde vores barn fra vores mest oprindelige sted, i Kærlighed.

Der afholdes kurser i København og Århus.

Tilmeld dig maillisten og få direkte besked, når der er nye blogindlæg :-)

...eller følg mig på instagram: @johannesiegumfeldt

0 kommentar(er)

giv en kommentar :-)