undgå medicinsk igangsættelse

En fødsel starter naturligt, når krop og psyke er i den rigtige balance. 

Akupunktur kan ikke forcere fødslen i gang, hvis krop og psyke ikke er parat. Undersøgelser viser ret entydigt (se feks denne danske undersøgelse), at man ikke kan sætte en fødsel i gang med akupunktur (på trods af, hvad der hævdes rundt omkring).

Til gengæld kan individuelt tilpasset fødselsforberedende akupunktur ud fra traditionel kinesisk diagnose hjælpe med at bringe din krop og psyke i balance, forebygge og behandle graviditetsgener og fødselskomplikationer og øge chancen for, at din fødsel går i gang til tiden.

graviditetens 5 årstider

Hvis du får akupunktur hver 6.-8. uge fra starten af din graviditet øges dine chancer optimalt for et sundt, naturligt graviditets- og fødselsforløb. Læs om akupunktur gennem graviditetens 5 årstider.

til dig, der nærmer dig slutningen af din graviditet, tilbyder jeg:

 • Fødselsforberedende akupunktur ugentligt fra ca graviditetsuge 35-36.
 • Fødselsmodnende akupunktur fra terminen eller før, hvis din fødsel skal sættes i gang medicinsk.
 • Vejledning i, hvad du selv kan gøre, for at din fødsel går igang af sig selv på det optimale tidspunkt

Læs mere herunder

fødselsforberedende akupunktur

Gives ugentligt fra uge 35-36.

Undersøgelser tyder på, at fødselsforberedende akupunktur kan forkorte fødselsforløbet, mindske risikoen for graviditets- og fødselskomplikationer og øge chancen for, at fødslen går i gang af sig selv til tiden.

hvad gør den fødselsforbredende akupunktur?

Behandlingerne gives ud fra en individuel kinesisk diagnose. De balancerer dit meridiansystem og kan herved medvirke til at:

 • regulere funktionen af dine indre organer, hormonsystemet mm.
 • skabe psykisk og følelsesmæssig ro og balance
 • øge blodtilførslen til din livmoder og dit barn
 • afspænde muskler og sener i dit bækken og i resten af din krop
 • blødgøre livmoderhalsen og forberede livmoderen på fødselsarbejdet
 • støtte dit barns indstilling i bækkenet
 • styrke dine ressourcer
 • lindre eventuelle graviditetsgener

hvad kan jeg selv gøre for at fødslen går i gang naturligt?

grundbehandlingen øger effekten

Jeg starter altid enhver behandling med en grundlæggende balancering af dit meridiansystem, som kan medvirke til at regulere dine indre organers funktion, dit hormonsystm, din psyke mm. Denne behandling er individuel og baseres på en grundig, kinesisk diagnose. Jeg anvender japansk og/eller kinesisk akupunktur alt efter, hvad der er relevant for dig og de ubalancer, jeg finder. Behandlingen er afslappende og behagelig og stort set uden ubehag. Du bliver lejret på siden i en stilling, hvor du ligger godt. Min erfaring er, at grundbehandlingen øger din modtagelighed for modningsakupunkturen og dermed effekten af af behandlingen. Der bliver altid lyttet hjertelyd i forbindelse med behandlingen.

fødselsmodnende akupunktur

Gives 2-3 gange ugentligt fra terminsdatoen.

Modningsakupunktur er en noget kraftigere behandling end den fødselsforberedende behandling. Modningsakupunktur bør derfor først gives ved terminen, da barn og livmoder har brug for ro i den sidste del af graviditeten for at kunne forberede sig til fødselsarbejdet.

Modningsakupunktur kan hjælpe med at blødgøre og afkorte livmoderhalsen, så fødslen forløber lettere, når den går igang.

Hvis fødslen skal sættes igang, kan modningsakupunktur gøre igangsættelse af fødslen lettere.

I nogle tilfælde kan modningsakupunktur sætte gang i livmodersammentrækninger. Hvis krop og psyke ikke er parat til at føde, vil livmodersammentrækningerne ikke føre til, at fødslen går i gang. Derimod kan de give generende smerter, som kan strække sig over flere døgn og kan betyde, at du bliver udmattet og har mindre energi til rådighed, når fødslen endelig går i gang.

Blandt andet derfor starter jeg normalt først med modningsakupunktur, når du er ved terminen. Hvis din fødsel skal sættes i gang medicinsk før din terminsdato - feks pga sukkersyge, tvillinger eller andet - tilbyder jeg dog modningsakupunktur fra en uge før igangsættelsestidspunktet.

Jeg giver altid en balancerende grundbehandling ud fra din personlige diagnose inden modningsakupunkturen.

start med akupunktur tidligt i graviditeten!

De uden sammenligning bedste graviditets- og fødselsforløb ser jeg hos de kvinder, som jeg får lov at følge fra den tidlige graviditet med akupunktur og vejledning ca hver 6. uge. Disse kvinder ser ud til at have markant færre graviditetsgener, færre igangsættelser, bedre fødselsforløb og nemmere barseltid.

LÆS MERE