bestil et foredrag

mail: info@acubirth.dk      tlf: 60885382

 

Graviditetens & Fødslens Årstider

2,5 timers foredrag for jordemødre, doulaer og alle andre med interesse for graviditet, fødsel og andre livsprocesser

De gamle, østasiatiske medicinere og vismænd havde en suveræn forståelse af graviditeten (og andre livsprocesser) som en integreret fysisk, følelsesmæssig og spirituel vækstproces - en rejse gennem 5 årstider. De 5 årtider relaterer til forår, sommer, sensommer/høst, efterår og vinter. De relaterer også til de 5 elementer Træ, Ild, Jord, Metal og Vand og til bestemte organer og meridianer, som under graviditeten kan understøttes med relevant kost, akupunktur- eller akupressurbehandling og vejledning i livstil mm.

At forstå graviditeten og dens 5 transformationsfaser i det perspektiv kan gøre de fysiske og psykologiske udfordringer, vi alle kommer ud for som gravide, til muligheder for vækst og transformation, som bringer os ind i moderskabet - og resten af livet - styrkede på krop og sjæl. Paralleller mellem graviditetens og fødslens 5 faser kan forudse udfordringer under fødslen og hjælpe med til at forstå og transformere dem. Der er så meget kraft og mulighed i de processer.

Gennem de seneste år har jeg haft det privilegium at følge gravide kvinder gennem svangerskabets fem faser eller årstider og understøtte denne rejse, blandt andet med specifik akupunkturbehandling, og mine erfaringer er særdeles lovende. Kvinderne har markant færre graviditetsgener og føler sig markant godt i balance i slutningen af graviditeten. Fødslerne har været lette og barselperioderne ukomplicerede. Kvinder udtrykker selv, at de er forbavsede over, hvor støttende perspektivet og behandlingerne har været. 

Dette foredrag er en introduktion til perspektivet og en smagsprøve på de muligheder, der ligger i det.

pris

3000 kr + transport

bestil foredraget på info@acubirth.dk eller på tlf 60885382

Mathilde's rejse

"Jeg er gravid for første gang. Det er så spændende, og i erkendelsen af, at min krop gennemgår noget at det vildeste, og at jeg derudover skal føde et barn, mærker jeg en alvor vokse i min livsopfattelse, og en respekt for det lille vigtige i min mave - for at bære det, føde det og tage mig af det på den aller mest kærlige og nærværende måde."

læs mere

Kursusforløb

På kurset vil du lære om graviditet og fødsel i et 5-fase perspektiv via teori og egenerfaring, akupunkturpunkter/akupressur, der kan understøtte graviditeten gennem faserne, kinesisk kostlære ud fra de 5 faser, urter og blomsteressenser, temaer, udfordringer og vækstaspekter for hver fase og meget mere...

 

læs mere og tilmeld dig her

At ligge i barselseng - en glemt disciplin

1,5 timers foredrag for gravide og alle andre, der ønsker at støtte op om mor, barn og familie i livets første timer, dage og uger

Familietraditionerne har i vores del af verden ændret sig drastisk gennem de seneste få generationer. Det betyder, at man som nybagt familie i høj grad er overladt til selv og ofte slet ikke er forberedt på, hvad det indebærer at få ansvaret for et lille nyt barn, få en amning op at stå og samtidig komme til kræfter efter at have skabt, næret, båret og født et lille nyt menneske.

Med udgangspunkt i den nyeste viden om hormoner, amning, tilknytning og hjernens udvikling samt inspiration fra de østlige barseltraditioner vil Johanne snakke om vigtigheden af ro, hvile, restitution og kontinuerlig kontakt mellem mor og barn i de helt afgørende første uger af barselperioden.

Fordelene ved at ligge i barselseng er blandt andet:

 • hurtigere og nemmere ammeetablering og længere ammeperiode
 • bedre mælkeproduktion
 • roligere, mere trygge børn, der græder mindre
 • roligere, mere trygge mødre, der græder mindre (og har mere tillid til sig selv)
 • optimal udvikling af barnets hjerne, især amygdala, som har med følelser og tilknytning at gøre
 • på længere sigt mere intelligente børn, der klarer sig bedre i skolen, både fagligt og socialt
 • mindre udmattede mødre med mere overskud til eventuelle ældre børn
 • færre fødselsdepressioner
 • hurtigere restitution, fysisk, psykisk, seksuelt
 • færre gener i efterfølgende graviditeter
 • med meget mere

Oplægget er en vifte af evidensbaserede facts, årtusinder gammel erfaring og konkrete, lavpraktiske forslag til, hvordan vi som moderne danskere kan planlægge vores barselseng, så vi får den allerbedste start som familie, inklusiv madopskrifter og mange andre god råd.

pris

1600 kr + transport

bestil foredraget på info@acubirth.dk eller på tlf 60885382