ONLINE kursus: 'Graviditetens 5 Årstider'

Kursusforløb om De 5 Faser/Elementer med fokus på graviditet & fødsel

- for fødselshjælpere, akupunktører, gravide og alle andre med interesse for livsprocesser og østasiatisk visdom

det får du på kurset

 • ca 12 timers videoundervisning
 • kopier af slides
 • opgaver samt andet materiale, der hjælper dig til at mærke ind i årstiderne
 • konkrete anvisninger til, hvordan du kan støtte dig selv og andre med blandt andet kost, akupressur og akupunktur
 • et punktkompendium til brug ved akupressur- eller akupunkturbehandling
 • gratis adgang til en frivillig live 6 timers Punktworkshop (du tilmelder dig en Punktworkshop særskilt)
 • gratis eBog: 'En Rejse Gennem Graviditetens Årstider'

alle processer gennemløber 5 faser

De gamle, østasiatiske medicinere og vismænd havde en suveræn forståelse af graviditeten (og andre livsprocesser) som en integreret fysisk, følelsesmæssig og spirituel vækstproces - en rejse gennem 5 årstider.

At forstå graviditeten og dens 5 transformationsfaser i det perspektiv kan gøre de fysiske og psykologiske udfordringer, vi alle kommer ud for som gravide, til muligheder for vækst og transformation, som bringer os ind i moderskabet - og resten af livet - styrkede på krop og sjæl.

fødslens 5 faser

Paralleller mellem graviditetens og fødslens 5 faser kan forudse udfordringer under fødslen og hjælpe med til at forstå og transformere dem.

Læs mere om Fødslens 5 Årstider

5 årstider - 5 elementer

På kurset vil vi udforske forståelsen af graviditeten som en rejse gennem 5 faser eller årstider, hvor hver fase relaterer til ét af elementerne Træ, Ild, Jord, Metal & Vand.

Til hver årstid knytter sig en bestemt energi eller vibration, en bestemt healende tone, bestemte følelsesmæssige og spirituelle kvaliteter, udfordringer og udviklingsmuligheder og bestemte kropsvæv, organer og meridianer.

understøtte årstidens energi

Årstidens energi kan understøttes med relevant kost, specifik akupunktur- eller akupressurbehandling samt vejledning og støtte i forhold til de temaer, udfordringer og muligheder for personlig vækst, som den gravide møder - så graviditeten kan blive en dyb, modnende og indsigtsgivende udviklingsproces for hele familien.

graviditeten som vækstproces

Når dette perspektiv giver resonans i den gravide, og hun overgiver sig til rejsen og tager imod den støtte, som den giver hende, kan der opstå en meget fin balance i hendes system, som kan forebygge graviditetsgener og øge chancen for, at fødslen går i gang af sig selv til tiden.

Man siger også, at barnets konstitution kan styrkes, så risikoen mindskes for, at eventuelle arvelige ubalancer eller sygdomme kommer til udtryk senere i barnets liv. 

det lærer du på kurset

 • Grundlæggende østasiatisk teori om de 5 elementer eller faser
 • Forståelse af processer i et 5-fase perspektiv
 • Forståelse af graviditet og fødsel i et 5-fase perspektiv 
 • Kost og andet, der kan understøtte de forskellige faser
 • Hvordan du kan vejlede og støtte den gravide og familien gennem hver fases temaer og udfordringer, og understøtter fasens vækstaspekter og -muligheder (hvis du ønsker det)
 • Specifikke akupunkturpunkter/akupressur, der kan understøtte de meridianer, der forsyner livmoder og barn i hver fase

kursets opbygning

Kurset er erkendelsesbaseret og bygger på egenerfaring.

Det betyder, at du selv via forskellige opgaver arbejder med at mærke hver årstid og hvert element i dig selv og dermed lærer årstidens energi at kende, og hvordan den manifesterer sig i netop dig. 

Jo dybere, du arbejder med materialet, jo dybere vil du komme i forståelsen af de 5 forvandlingsfaser og din egen cykliske natur.

Ud fra denne erfaring i dig selv - og den konkrete viden, du får på kurset - vil du kunne følge gravide kvinder gennem deres graviditets årstider og undervejs give vejledning, rådgivning og akupressurbehandling, hvis du ønsker det.

Videomaterialet er optaget på et 'live' online kursus, primært med deltagelse af jordemødre og doulaer. Fokus er derfor på, hvordan vi kan hjælpe andre med denne viden, men du kan sagtens deltage, selvom det ikke er din intention at bruge den viden, du får, i forhold til andre :-)

Du har adgang til materialet sålænge den platform, det ligger på, eksisterer.

pris

Normalpris: 1900,- kr

Rabatpris: 1500,- kr (gælder resten af 2022)

punktworkshops

Som en del af kurset har du indenfor 2 år fra din tilmelding adgang til en live 6 timers Punktworkshop, hvor du lærer specifikke akupressurpunkter, som kan bruges til at understøtte den gravides rejse gennem årstiderne.

 • punktworkshoppen er frivillig, men skal gennemføres, hvis du ønsker kursusbevis
 • punktworkshoppen anbefales, hvis du ønsker at arbejde med at behandle andre

Punktworkshops afholdes 2 gange om året i Aarhus. Tidspunkterne bliver planlagt ift Kombardoekspressens afgangstider, så man nemt og meget billigt kan komme frem og tilbage fra Kbh samme dag.

DATOER 2022-23: under planlægning

ADRESSE

Klinik Kernehuset

Godthaabsgade 4A

8000 Aarhus C

graviditet, akupunktur, selvudvikling, de 5 faser; de 5 elementer; kost og graviditet;

jeg vil gerne læse mere først

I eBogen: 'En Rejse Gennem Graviditetens Årstider' gennemgås graviditetens 5 årstider trin for trin, og du får konkrete anvisninger til, hvordan du kan støtte dig selv i hver enkelt årstid med kost & livsstil.

OBS! Hvis du allerede er klient hos mig, kan du få eBogen gratis! Skriv en mail til mig på info@acubirth.dk, for at få en kode.

 

køb eBogen her