Graviditetens 5 Årstider

 - om De 5 Faser/Elementer med fokus på graviditet & fødsel

Kursusforløb over 5 lørdage for fødselshjælpere, akupunktører, gravide og alle andre med interesse for livsprocesser og østasiatisk visdom

Mathilde's historie

Læs om Mathilde's og hendes søn Olmo's rejse gennem graviditetens 5 årstider

læs Mathilde's historie

De gamle, østasiatiske medicinere og vismænd havde en suveræn forståelse af graviditeten (og andre livsprocesser) som en integreret fysisk, følelsesmæssig og spirituel vækstproces - en rejse gennem 5 årstider. At forstå graviditeten og dens 5 transformationsfaser i det perspektiv kan gøre de fysiske og psykologiske udfordringer, vi alle kommer ud for som gravide, til muligheder for vækst og transformation, som bringer os ind i moderskabet - og resten af livet - styrkede på krop og sjæl.

Paralleller mellem graviditetens og fødslens 5 faser kan forudse udfordringer under fødslen og hjælpe med til at forstå og transformere dem.

På kurset vil vi udforske den ældgamle, esoteriske, østasiatiske erkendelse af graviditeten som en rejse gennem 5 faser eller årstider, hvor hver fase knytter sig til ét af elementerne Træ, Ild, Jord, Metal & Vand.

Hver fase relaterer til bestemte organer og meridianer, som kan understøttes med relevant kost, akupunktur- eller akupressurbehandling og vejledning i livstil mm. Hver fase har desuden sine egne temaer, udfordringer og muligheder for personlig vækst, som relaterer til elementet. Når vi er opmærksomme på, rummer og favner disse muligheder, bliver graviditeten en både fysisk, energetisk og følelsesmæssig vækstproces eller rejse for mor, barn og familie.

Dette perspektiv siges at styrke barnets konstitution, så risikoen mindskes for, at eventuelle arvelige ubalancer eller sygdomme kommer til udtryk senere i barnets liv.  Her afsløres en imponerende forståelse af epigenetik i den klassiske østasiatiske medicinske visdom :-)

Fokus på kurset vil være på, hvordan vi kan støtte os selv såvel som andre gravide i en faglig sammenhæng på rejsen gennem graviditetens årstider. En rejse, som kan blive en dyb, modnende og indsigtsgivende udviklingsproces for hele familien.

Kurset er erkendelsesbaseret og bygger på egenerfaring, dvs vi arbejder med at mærke hver fase/elements energi i os selv. Hver mødegang beskæftiger vi os med én fase/ét element og arbejder med det via oplæg, bevægelse og andre aktiviteter, udveksling i små grupper og træning af teknikker.

På kurset vil du lære om:

  • Grundlæggende østasiatisk teori om de 5 elementer eller faser og forståelse af processer i et 5-fase perspektiv
  • Forståelse af graviditet og fødsel i et 5-fase perspektiv 
  • Kinesisk kostlære med specielt fokus på kostvejledning ud fra de 5 faser
  • Urter og blomsteressenser, der kan understøtte de forskellige faser
  • Hvordan vi vejleder og støtter den gravide og familien gennem hver fases temaer og udfordringer, og understøtter fasens vækstaspekter og -muligheder
  • Specifikke akupunkturpunkter/akupressur, der kan understøtte de meridianer, der forsyner livmoder og barn i hver fase
  • Akupunkturpunkter/akupressur, der kan behandle udvalgte graviditetsgener, bla kvalme og bækkensmerter, og forberede krop og psyke på fødslen, så chancen øges for, at fødslen går i gang af sig selv, når den skal

DATOER: 19/2, 2/4, 30/4, 28/5 & 18/6 2022 - alle dage kl 10-16

PRIS: 4500 kr for alle 5 gange. 1200 kr betales ved tilmelding og resten af beløbet senest 6 uger før kursusstart. Du modtager faktura på de 1200 kr, når du har tilmeldt dig :-)

STED: Klinik Kernehuset, Godthaabsgade 4A, 8000 Aarhus C

OBS!!! Du tilmelder dig samlet til alle 5 mødegange, da kurset er et forløb.

graviditet, akupunktur, selvudvikling, de 5 faser; de 5 elementer; kost og graviditet;

En rejse gennem graviditetens årstider

Læs artikelserien om graviditetens 5 årstider, udfordringer og muligheder, og hvordan man kan støtte sig selv via kost, livsstil, akupunkturbehandling mm.

læs mere her