graviditetskvalme & opkastning

De første uger og måneder af graviditeten sker der ekstremt meget i din krop. Enorme mængder af dine ressourcer er involverede i at skabe og bygge det lille nye menneske. Barnet er fuldstændig færdigdannet efter bare 3 måneder med alle organer osv.

Det kan mærkes, at din krop og psyke er på overarbejde, og voldsom træthed er helt almindeligt, ligesom kvalme og opkastning kan være et udtryk for, at du har brug for en hvilepause. Overvej at bede din læge om en sygemelding, hvis du har meget kvalme. Det kan være med til at forhindre, at kvalmen fortsætter ud over de 3 første måneder.

Fra et østasiatisk perspektiv har kvalme og eventuelle opkastninger rod i dybereliggende ubalancer. Akupunktur er særdeles effektivt til at hjælpe med at regulere de grundlæggende årsager, skabe fysisk og psykisk balance og lindre symptomerne.

Det er individuelt, hvor mange behandlinger, der skal til, og hvor hurtigt, det virker. Det er også i høj grad afhængigt af, hvor tidligt i graviditeten, du kommer. Som udgangspunkt skal du regne med behandling 2 gange ugentligt det første par uger.