har du graviditetssukkersyge?

blodsukkerstigning

Under graviditeten sker der en naturlig stigning af blodsukkeret på grund af den øgede produktion af hormonet HPL. Det betyder, at din bugspytkirtel kommer på overarbejde med at omsætte sukkeret til energi. Hvis bugspytkirtlen ikke kan følge med, kan blodsukkeret stige for meget og føre til graviditetsbetinget sukkersyge.

du skal følges tæt på sygehuset

Hvis dit blodsukker ikke bliver reguleret, kan det føre til, at dit barn bliver meget stort, hvilket kan vanskeliggøre fødslen, og at dit barn får lavt blodsukker og gulsot efter fødslen. Der er også en øget risiko for svangerskabsforgiftning, for tidlig fødsel og kejsersnit, og en øget forekomst af type 2 sukkersyge (gammelmandssukkersyge) senere i livet hos kvinder med graviditetssukkersyge. 

Det er derfor meget vigtigt, at du følges tæt på et sygehus, der har speciale i graviditetssukkersyge, og hvor du kan få kostvejledning og oplæring i at måle dit blodsukker, så du selv kan holde øje med det hjemme. For det meste er det muligt at regulere blodsukkeret med kosten, så det holder sig indenfor det normale. I enkelte tilfælde kan det være nødvendigt med medicin. Oftest forsvinder sukkersygen igen efter fødslen. 

Du vil ofte blive rådet til at få din fødsel sat i gang omkring dit terminstidspunkt, afhængigt af dine blodsukkermålinger og dit barns størrelse. 

akupunktur kan hjælpe med at regulere blodsukkeret

Akupunktur ud fra østasiatisk diagnose kan medvirke til at skabe balance i dit energisystem, din fordøjelse og dit stofskifte og styrke din bugspytkirtel så den bedre kan omsætte kulhydraterne i din kost. Det kan betyde:

  1. At du lettere kan regulere dit blodsukker under graviditeten, så barnet ikke bliver for stort
  2. At risikoen for, at dit barn får lavt blodsukker eller gulsot mindskes
  3. At chancen øges for en ukompliceret graviditet og en naturlig fødsel, der går i gang af sig selv på det rette tidspunkt
  4. At chancen for type 2 sykkersyge senere i livet mindskes

Fødselsforberedende akupunktur, modningsakupunktur og naturlig igangsættelse kan øge chancen for, at din fødsel går i gang af sig selv og lette forløbet, hvis det alligevel bliver nødvendigt med en medicinsk igangsættelse.