Herbal Bone Broth

grundopskrift på urte-kraftsuppe

  • 2 kg okse- eller lammeknogler fra dyr, der har gået på græs; sørg for, at de er i så små stykker, som muligt; der må gerne være brusk ved.

Knoglerne steges i ovnen ved 200 C i 30 minutter.

I en stor gryde tilsættes i nævnte rækkefølge:

  • Knoglerne + 1 spsk eddike + vand, så det næsten dækker + et evt. stykke kombu eller anden tang
  • Toppe fra fennikel/bladselleri, stokke fra kål eller andre grønne bladgrønsager
  • En tsk tørret timian eller en kvist frisk
  • Rodfrugter, feks gulerod, selleri, sød kartoffel i større stykker + okseknogler + evt et stykke frisk gurkemeje i skiver
  • Et stort løg i både eller et par porrer i større stykker + 5 peberkorn + 3 fed hvidløg + et stykke frisk, uskrællet ingefær i skiver

Grønsagerne kan sagtens varieres alt efter, hvad du har i dit køleskab. 

Bone Broth'en simrer i 12-48 timer. Hold øje og tilsæt ekstra kogende vand, efterhånden som vandet fordamper.

Den sidste time tilsættes Suppeurter. Suppeurterne kan evt. udelades.

Bone broth’en sies fra og stilles i køleskab natten over. Knogler & urter komposteres/kasseres.

Efter afkøling i køleskab kan det størknede fedtlag fjernes fra bone broth’ens overflade. Bone broth’en kan nu fryses ned i mindre portioner eller bruges straks som fond til supper, stuvninger etc, eller den kan saltes og drikkes, som den er.

Ved optøning skal bone broth’en koge i minimum 10 minutter, inden den drikkes.