- 2 kg okse- eller lammeknogler fra dyr, der har gået på græs; sørg for, at de er i så små stykker, som muligt; der må gerne være brusk ved.
Knoglerne steges i ovnen ved 200 C i 30 minutter.
I en stor gryde tilsættes i nævnte rækkefølge:
- Knoglerne + 1 spsk eddike + vand, så det næsten dækker + et evt. stykke kombu eller anden tang
- Toppe fra fennikel/bladselleri, stokke fra kål eller andre grønne bladgrønsager
- En tsk tørret timian eller en kvist frisk
- Rodfrugter, feks gulerod, selleri, sød kartoffel i større stykker + okseknogler + evt et stykke frisk gurkemeje i skiver
- Et stort løg i både eller et par porrer i større stykker + 5 peberkorn + 3 fed hvidløg + et stykke frisk, uskrællet ingefær i skiver
Grønsagerne kan sagtens varieres alt efter, hvad du har i dit køleskab.
Bone Broth'en simrer i 12-48 timer. Hold øje og tilsæt ekstra kogende vand, efterhånden som vandet fordamper.
Den sidste time tilsættes Suppeurter. Suppeurterne kan evt. udelades.
Bone broth’en sies fra og stilles i køleskab natten over. Knogler & urter komposteres/kasseres.
Efter afkøling i køleskab kan det størknede fedtlag fjernes fra bone broth’ens overflade. Bone broth’en kan nu fryses ned i mindre portioner eller bruges straks som fond til supper, stuvninger etc, eller den kan saltes og drikkes, som den er.
Ved optøning skal bone broth’en koge i minimum 10 minutter, inden den drikkes.