Herbal Bone Broth, kylling

grundopskrift på urte-kraftsuppe

I en stor gryde tilsættes i nævnte rækkefølge:

  • 1 hel kylling med skind og ben + vand, så det næsten dækker + et evt. stykke kombu eller anden tang
  • Toppe fra fennikel/bladselleri, stokke fra kål eller andre grønne bladgrønsager
  • En tsk tørret timian eller en kvist frisk
  • Rodfrugter, feks gulerod, selleri, sød kartoffel i større stykker + okseknogler + evt et stykke frisk gurkemeje i skiver
  • Et stort løg i både eller et par porrer i større stykker + 5 peberkorn + 3 fed hvidløg + et stykke frisk, uskrællet ingefær i skiver

Grønsagerne kan sagtens varieres alt efter, hvad du har i dit køleskab. 

Broth'en simrer i 4-12 timer. Hold øje og tilsæt ekstra kogende vand, efterhånden som vandet fordamper.

Den sidste time tilsættes Suppeurter. Suppeurterne kan evt. udelades.

Bone broth’en sies fra. Urter og knogler kasseres, kyllingekødet kan spises, hvis du ønsker det.

Bone broth’en afkøles og kan nu fryses ned i mindre portioner eller bruges straks som fond til supper, stuvninger etc, eller den kan saltes og drikkes, som den er.

Ved optøning skal bone broth’en koge i minimum 10 minutter, inden den drikkes.