9. februar 2019
Hyldebær-sirup
Hyldebærsirup har i flere studier vist sig at forkorte sygdomsperioden og formilde symptomerne ved forkølelse og influenza, se links i bunden af siden.
OPSKRIFT
- 2 dl tørrede hyldebær
- 3,5 dl vand/ren hyldebærsaft
- en kanelstang (Ceylon) eller ½ tsk stødt
- frisk ingefær i tynde skiver
Koges i 50-60 minutter under låg ved lav-middel varme. Afkøles og sies i finmasket si eller frugtpose, al saft presses af. Saften måles, der skal være ca 2 dl. Hvis der er mindre, suppleres med vand; hvis der er mere, koges det lidt mere ind. Saften afkøles til under 40 grader og blandes med 1 dl lokal (fordi den virker på de lokale mikroorganismer) honning og en knivspids cayennepeber.
Opbevares i køleskab, holder sig nogle dage, herefter kan det begynde at gære. Kan nedfryses.
DOSERING
Forebyggelse af forkølelse/influenza: 1 barneskefuld dagligt; børn: 1 tsk
Behandling af forkølelse/influenza: 1 barneskefuld hver 2-3 time; børn: 1 tsk
LINKS