undervisning i obstetrisk akupunktur

for jordemødre, sygeplejersker, akupunktører, samt jordemoder- og akupunkturstuderende 

Traditionel østasiatisk medicin er mere end en videnskab. Det er en forståelse af universelle sammenhænge, som har dyb og afgørende indflydelse på vores sundhedstilstand. Viden om østasiatisk medicin udvider vores perspektiv på sundhed og sygdom og giver os en forståelse, som kan gavne os i alle aspekter af vores sundhedsfaglige arbejde.

feedback

"Rigtig relevant kursus, som var enormt praksisnært"

"Fantastisk dejligt og lærerigt kursus - inspirerende!"

”Tak for et super flot og professionelt kursus!!”

 ”Undervisningsformen er læringsrig og indholdsrig – men meget overskuelig og lige til at gå til”

 ”Rigtig godt med gennemgang af den kinesiske medicins tankegang”

akupunktur er meget mere end symptombehandling

Med en smule viden om akupunktur kan vi i en del tilfælde lindre symptomer. Med et dybere kendskab til den traditionelle østasiatiske medicinske viden, som akupunkturen udspringer af, kan vi diagnosticere ubalancer og forstå hvordan de er opstået. Dermed kan vi behandle årsagen til ubalancerne tillige med symptomerne. Det øger kvaliteten og effektiviteten af behandlingen mange gange.

Undervisningen henvender sig til akupunktører, jordemødre, jordemoderstuderende og sygeplejersker, og bygger på en grundlæggende viden om anatomi, fysiologi, smerteteori, sygdomslære, psykologi og neonatologi, samt jordemoderens specialiserede viden indenfor det obstetriske område.

Det er mit ønske at tilbyde akupunkturundervisning på et højt fagligt niveau, som kvalificerer og motiverer deltagerne, således at potentialet i østasiatisk medicin og akupunktur kan komme til udfoldelse indenfor det obstetriske speciale.

sikkerhed

Undervisningen giver deltagerne specifikke kompetencer i forhold til specifikke akupunkturpunkter i relation til graviditet, fødsel og barsel.

Undervisningen giver ikke kompetence til at bruge behandlingsmetoderne til andet det dét, der undervises i.

Alle de akupunkturpunkter, der anvendes til nåleakupunktur på kurserne, er sikre. Der gøres tydeligt opmærksom på, hvilke punkter, der er kontraindicerede under graviditet.

arbejds-ledig?

Er du arbejdsledig jordemoder, så tal med dit jobcenter om muligheden for at få betalt dit akupunkturkursus som en del af din jobplan!

forskning i obstetrisk akupunktur

Den new zealandske akupunktør Debra Betts har på sin hjemmeside en oversigt over forskning og undersøgelser af akupunkturs virkning i forb.m. graviditet og fødsler. 

Læs endnu mere om forskning i akupunkturbehandling på Acupuncture Research Resource Centre (ARRC)'s hjemmeside her.