11. juni 2018

OlmoAlfevinge

I går blev Olmo døbt af sin oldefar i Vor Frue Kirke i Aarhus.

 Olmo betyder elmetræ på spansk og er et navn, der oprindeligt blev givet til en hellig mand/munk/præst. Og så er det navnet på den ene af hovedpersonerne i Bertolucci’s film ’1900’; en film, min mor - Olmo’s oldemor - elskede. Min mor var der ikke i kødet i går, men hun var der - og er her - i det navn, Olmo’s forældre har valgt til ham. Olmos morfar, Steen, var der heller ikke i kødet, men han var der lyslevende i Olmo’s mor, Mathilde, og hans 3 andre smukke døtre, som stod fadder sammen med Olmo’s storesøster og farbror – hver især den fineste, unikke repræsentation af deres far.

Efter dåben var der navnefest, mad og samvær i mange timer med en kæmpe flok af de dejligste mennesker. Jeg er så taknemmelig for at være en del af denne helt specielle sammenbragte og tilvalgte familie og dette udsøgte vennenetværk.

Jeg gik hjem med følelsen af, at en central del af min livsopgave er fuldført. At næste generation nu er vokset til og er kommet til skelsår og alder, og at faklen bæres videre, kompetent og kraftfuldt og lysende.

Det her skrev jeg efter hændelserne på Utøya (som skete på min mors fødselsdag) Jeg føler det rigtig stærkt idag, så her kommer det:

I BOW DOWN

I bow down to the young generations
to their wisdom and courage in the face of reality
to the task and challenge ahead of them
to their willingness to take upon them what comes
may they be our teachers

and I bow down to us who have loved them and raised them
and in other ways helped them mature and prepare
as best we could
for this wavering future
on this beautiful Earth

I Kærlighed,
Johanne